Ученици ШЦ "Никола Тесла" посетили Немачку

Ученици школског центра "Никола Тесла" из Вршца боравили су у седмодневној посети партнерској школи у Вилинген-Швенингену.
Ученици су били смештени у породицама својих вршњака, ученика партнерске школе КС1 у Вилингену. Они су током ове јединствене студијске посете имали прилику да се упознају начин на који немачки ђаци стичу стручно образовање, учествујући у заједничким пројектима са ђацима школе КС1 и посете компаније у којима немачки ђаци врше праксу.

Опширније...

II место у потрази за најбољом предузетничком идејом

У уторак 13. децембра 2011. године у хотелу „Србија" одржан је „Предузетнички дан средњих школа општине Вршац", који су организовале Београдска банкарска академија – Факултет за банкарство, осигурање и финансије (ББА) и консултантска кућа „МОЈСИЈЕВ" из Вршца, под покровитељством Општине Вршац.

Опширније...

Наставници који постављају стандарде

Београдска отворена школа (БОШ) и њен Центар за проучавање информационих технологија желе да пруже подршку свим просветним радницима који иновативно користе интернет и информационе технологије у настави. С тим циљем, је 22. децембра у Београду у сарадњи са Мајкрософтом и Регистром националног интернет домена Србије (РНИДС) организована конференција "ICTeachers – наставници који постављају нове стандарде".

Опширније...

Европски форум иновативних наставника Партнер у учењу 2012

У Лисабону се од 19 до 22. марта 2012 одржавао девети по реду Европски форум иновативних наставника - Партнер у учењу (Microsoft Partners in Learning European Forum). На форуму су учествовали наставници из 40 европских земаља који су представили своје примере добре праксе коришћења технологије у настави.

Опширније...

100 бодова из математике!

Ученица наше школе Јасна Сламарски I5 освојила је прво место на републичком такмичењу економских школа које је одржано у Шапцу, у суботу, 05.05.2012. године. Такмичење је било из области математике, а Јасна је постигла максималних 100 бодова!

Нашу школу су представљале још и Ивана Сантрач II4, Јована Добросављевић III6, Александра Шафарик IV4 и у конкуренцији 40 школа из целе Србије освојили смо екипно 10. место.

Ментори ученика су професорке Јадранка Огризовић Милојковић и Жељка Радуловић.


Опширније на сајту Заједнице економских школа

Млади планинари I6

Недавно смо се договорили да ради забаве и дружења један дан проведемо заједно у оквиру разреда. План је био вишечасовна шетња брегом, а затим одмор на викендици наше разредне, који не би могао проћи без доброг роштиља.
Дуго смо чекали тај дан, јер је то за нас представљало неко ново искуство.

Опширније...

ФИЛМић 2012

 

ФИЛМић је смотра кратког ђачког филма у календару такмичења и смотри Министарства просвете и науке за школску 2011/12 годину. Ученици наше школе и ове године учествују на овом такмичењу.

 

 

Опширније...

Први разред у Београду

У четвртак 31.05.2012. године у 800 у оквиру стручне екскурзије за Београд су кренули ученици првог разреда економских, електротехничких и машинских смерова. Ученици економског смера су прво посетили Народну банку, а ученици електротехничког и машинског смера су почели излет посетом Музеју „Никола Тесла".

Опширније...

II награда Креативне школе

19.06.2012. године у Медија центру у Београду одржана је свечаност поводом завршетка конкурса Креативна школа 2011/2012. Ове године се на конкурс пријавило 687 наставника, са 229 радова, од чега је 146 радова увршћено у Базу знања. Радови покривају све области заступљене у основним и средњим школама. Наставници наше школе Светлана и Велимир Радловачки, заједно са Данијелом Радмиловић, колегиницом из Електротехничке школе "Михајло Пупин" из Новог Сада, освојили су II награду у категорији средњих стручних и уметничких школа.

Microsoft Srbija 28

Опширније...

Фејзић на Олимпијади

 Ученик наше школе, Дамир Фејзић престављаo je Србију на Олимпијским играма у Лондону 2012. године. Ово је први пут након 60 година да Вршац има свог представника на Олимпијади.

Опширније...

Семинар Основе Microsoft MultiPoint оперативног система

У Електротехничкој школи "Никола Тесла" у Београду, 01.04.2012. године, одржан је завршни сусрет у оквиру семинара "Основе Microsoft MultiPoint оперативног система". Овај програм стручног усавршавања који се спроводио електронским путем, акредитован је под бројем 114 у Каталогу стручног усавршавања за 2011/2012 годину као изборни. На семинару полазници су се упознали са основама Microsoft MultiPoint оперативног система, радом на наставничком и ученичким рачунарима, као и инсталацијом закрпа и осталим операцијама које спадају у редовно одржавање једне рачунарске учионице под овим оперативним системом.

Опширније...

Финале такмичења RAF Challenge 2012

У суботу 31. марта 2012. године одржано је финале четвртог информатичког такмичења за ученике средњих школа RAF Challenge 2012, у организацији Друштва математичара Србије и Рачунарског факултета у Београду. Ученици су се такмичили у две категорије: у првој је задатак био направити презентацију на тему “Историјске баштине Србије”, а у другој игрицу или анимацију на слободну тему. На финале такмичења позвано је 20 средњошколаца из Србије, а међу 10 финалиста са радом из категорије програмирања рачунарских игара пласирао се и ученик Школског центра “Никола Тесла” Стеван Петров са рачунарском игром LottoGame2.0.

raf

Опширније...

Семинар Одржавање рачунарских мрежа

Кроз свој програм Партнер у учењу Microsoft пружа помоћ у стручном усавршавању наставника и осавремењавању образовних програма, ради унапређења наставе и процеса учења. Кроз партнерство са Електронским факултетом у Нишу, обједињујући ресурсе и практична знања, наставницима у Републици Србији омогућен је квалитетан и бесплатан курс о одржавању школских рачунарских мрежа. Кроз овај акредитовани програм стручног усавршавања, наставници су оспособљени за умрежавање рачунара. инсталацију и конфигурацију Wndows XP оперативног система, употребу Steday State програма, инсталацију proxy сервера и напредну централизовану администрацију мреже уз помоћ Windows Server 2008 оперативног система и активног директоријума. Курс је почео 3. новембра 2008. године и трајао 6 недеља онлајн. Завршни испити организовани су у Београду, Новом Саду и Нишу. Чланови нашег колектива похађали су завршни испит у Електротехничкој школи “Никола Тесла” у Београду, а наставник Велимир Радловачки награђен је од стране компаније Microsoft за изузетно залагање приликом реализације семинара.

Опширније...

Семинар Основе рачунарских мрежа

У рачунарској учионици центра за развој и примену науке, технологије и информатике у Новом Саду, 13.12. и 14.12.2008. године, уз подршку компаније Microsoft, одржан је програм стручног усавршавања наставника “Основе рачунарских мрежа”. Полазници програма обновили су своја теоретска и практична знања и вештине и разменили искуства о новинама у свету рачунарских комуникација. Програм је акредитован од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања и полазницима је донео 16 сати стручног усавршавања. Полазници су на поклон добили књиге Основе рачунарских мрежа и Одржавање школске рачунарске мреже у издању компаније ЦЕТ и Microsoft програма Партнер у учењу.

Опширније...

Добро дошли!

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme

 

Interreg-IPA Logo

 

Cisco Networking Academy

Visual Paradigm

vplogo

Oracle Academy

ECDL

MikroTik Academy

 

 

__________________

Корисни сајтови

Мултимедија

Подели!