Недеља Николе Тесле и CodeWeek EU 2015

И ове године у нашој школи "Недеља Николе Тесле" и "Недеља програмирања - CodeWeek EU 2015" обележена је скупом догађаја, са акцентом на програмирање и примену програмирања у техници. Заинтересованост за ове догађаје превазишла је сва очекивања!

Првог дана, 12.10.2015. године, у времену од 12 до 15 часова, ученици првих разреда наше школе, заинтересовани грађани и медији посетили су следеће догађаје:

  • у кабинету 12: "Како програм покреће аутомобил (професор Ненад Цветковић)"
  • у кабинету 19: "Програмирање и презентација радова са секције Arduino и C# (професор Светлана Радловачки)"
  • у кабинету 20: "Учење програмирања путем интернета – презентација програма ORACLE академије (професори Велимир Радловачки и Зоран Милојковић)"
  • у кабинетима 26 и 27: "Програмирање у три корака, професори Мирјана Анкић, Светлана Његомир и Милан Његомир)
  • у кабинету 28: "Програмирање CNC машина помоћу CAD/CAM система (професори Мирослав Лепир, Радован Атанацков и Роберт Живанов).

Други, трећи и четврти дан били су посвећени првенствено ученицима основних школа. Око 300 ученика седмих и осмих разреда ОШ "Паја Јовановић", ОШ "Олга Петров-Радишић", ОШ "Јован Стерија Поповић" и ОШ "Младост" имали су прилику да присуствују поменутим презентацијама и упознају се радовима наших ученика.

За више информација препоручујемо да погледате и блогове професора, организатора ових догађаја: Радловачки Светлане, Његомир Светлане, Његомир Милана и Радловачки Велимира.

Четвртог дана "Недеље Николе Тесле" у школи је одржана и приредба коју су организовали професори Српског језика и књижевности и професори страних језика. Пети дан био је резервисан за спортске активности.
 

 

 

Добро дошли!

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme

 

Interreg-IPA Logo

 

Cisco Networking Academy

Visual Paradigm

vplogo

Oracle Academy

ECDL

MikroTik Academy

 

 

__________________

Корисни сајтови

Мултимедија

Подели!