Друго место из Статике на Републичком такмичењу

Републичко такмичење из статике, компјутерске графике и моделирања машинских елемената је одржано у Пожеги дана 17.05 и 18.05.2019 године. На такмичење су ишли ученици Јока Александар (компјутерска графика), Божић Теодор и Тасић Немања (статика), Влајковац Урош (моделирање машинских елемената) са менторима, Соколовић Марком и Живанов Робертом. Божић Теодор је из статике освојио 2. место! Честитамо!

{besps}2019_takmicenje_pz{/besps}

Опширније...

Стручна посета фирми Инмолд пласт доо Пожега

Приликом боравка у Пожеги имали смо ту могућност да са ђацима наше школе посетимо радионицу ученика из Техничке Школе Пожега. На институту Intec могли смо да видимо просторије у којима ти ученици похађају практичну наставу и приказали су нам неке од универзалних машина на којима вежбају, хидрауличне пумпе, 3Д штампач, поступак лемљења, примере композитних материјала и други. Остале слике и садржај у наставку.

{besps}2019_pozega{/besps}

Опширније...

Похвале за такмичаре и школу на RAF Challenge 2019 такмичењу

RAF Challenge 2019 је информатичко такмичење намењено ученицима средњих школа у Републици Србији које организује Рачунарски факултет у Београду и Друштво математичара Србије. Међу многобројним ученицима који су се такмичили у три категорије, у финале такмичења у првој категорији позвано их је 12, међу којима су биле и Емилија Опсеница и Валентина Бађу, ученице првог разреда, смера Електротехничар информационих технологија.

Финале такмичења одржано је у суботу 13.04.2019. године у просторијама Рачунарског факултета, Кнеза Михаила бр. 6, Београд. Наша школа је ове школске године, заједно са Књажевачком гимназијом и Медицинском школом из Панчева похваљена као најактивнија на такмичењу. Ученице су похваљене за учешће у финалу такмичења, али нису успеле да освоје прве три награде.

{besps}2019_RAF{/besps}

Опширније...

Прво место на окружном такмичењу у стрељаштву

Ученице наше школе, Милица Јовановић (II5), Милица Илин (II5) и Марија Агатоновић (III3) освојиле су прво место на окружном такмичењу у стрељаштву и као првакиње Јужног Баната, оствариле су пласман на републичко такмичење 8. маја у Смедереву. Честитамо!

IMG 5391 

Недеља женских прича о ИТ-у

У уторак, 09.04.2019. године, у просторијама Microsoft развојног центра у Србији, у оквиру “Недеље женских прича о ИТ-у” које организују Фондација Петља, Microsoft Development Center Serbia, Иницијатива “Дигитална Србија”, GoDaddy Belgrade и STARTIT, организован је догађај за преко 60 ученица средњих школа и то I, VI и IX Београдске гимназије и Школског центра “Никола Тесла” из Вршца. У низу активности организован је панел на којем су учествовале Стоја Обрадовић, девојка која је завршила фармацију а онда се заинтересовала за програмирања и данас ради као инжењерка у Vega IT Sourcing и Мина Спасић програмерка која ради у Microsoft Development Center Serbia као product manager и заправо не програмира, али води цео један тим програмера. Након панела и обиласка просторија SQL тима Microsoft развојног центра у Београду, колегиница Милена Марић одржала је радионицу о Python програмирању.

{besps}2019_digigirlz{/besps}

Опширније...

Прво место на Регионалном такмичењу из Моделирања

Овогодишње регионално такмичење из Статике, Компјутерске Графике и Моделирања машинских елемената и конструкција одржало се у Техничкој школи “Сава Мунћан”, у Белој Цркви, дана 29.03.2019. Ученици наше школе Јока Александар, Николић Јована, Божић Теодор, Тасић Немања и Влајковац Урош освојили су екипно III место. Ученик Влајковац Урош је освојио I. место из Моделирања и Божић Теодор појединачно је освојио III место из Статике.

{besps}2019_takmicenje_bc{/besps}

Опширније...

Прво место на републичком такмичењу из Пословне економије

Ученица одељења IV5, Милица Ђолић, освојила је прво место на републичком такмичењу из Пословне економије одржаном 29. и 30. марта 2019. године у Економско-трговинској школи у Крушевцу! Милицин предметни наставник и ментор био је проф. Бобан Ђорђевић. Честитамо!!!

viber image 2019-03-30  22.46.22

Треће награде на Државном такмичењу из физике

На Државном такмичењу из физике одржаног 22. и 23. марта 2019. године у Политехничкој школи у Суботици, треће награде освојили су Емилија Опсеница и Марко Драгојевић, ученици одељења I2 смера Електротехничар информационих технологија. Предметни наставник и ментор награђених ученика је професорка физике Чедомила Кривокапић. Честитамо!!!

fizika2019

Прво место на Регионалном такмичењу ученичких компанија

Четири првопласиране ученичке компаније на Регионалном такмичењу ученичких компанија Војводине оствариле су пласман на национално такмичење, међу којима је Ученичка компанија „The Talking Eve“ из Школског центра "Никола Тесла" из Вршца, коју чине ученици Јелена Токин, Дуња Мирић, Ања Миловановић и Филип Миличић са ментором Весном Мицевском освојила прво место! Честитамо!

54279021 2205234346203832 6505279409233068032 o

Опширније...

Проглашени финалисти такмичења RAF Challenge 2019

Финале такмичења RAF Challenge 2019 одржаће се 13. априла 2019, а ове школске године пласман у финале оствариле су две ученице одељења I2, смера Електротехничар информационих технологија Валентина Бађу и Емилија Опсеница у категорији израде презентација чији је ментор предметни наставник Рачунарства и информатике Велимир Радловачки.

raf2019

Опширније...

Додељене eTwinning ознаке за школе за 2019-2020. годину

Са великим задовољством објављујемо да је 20 школа и предшколских установа из Србије добило eTwinning ознаку за школе за 2019-2020. годину, међу којима је и наш Школски центар ”Никола Тесла”.

bec45775-page-001

Опширније...

Професор Школског центра „Никола Тесла“ добитник награде „Никола Брашован“

Као посебан вид друштвеног признања најбољим просветним радницима на територији града Вршца, Статутом Града Вршца установљена је годишња Награда “Никола Брашован”. Награда се додељује просветном раднику, који је постигао значајна остварења у васпитно-образовном раду на подручјима: наставе, рада са обдареним ученицима и ученицима који заостају у савладавању наставног градива, слободних активности ученика, стручног усавршавања сарадника, професионалне оријентације ученика, сарадње са родитељима, културне и јавне делатности и сарадње са ужом и широм друштвеном заједницом.

50709924 405942040144672 7883020289754267648 n

Опширније...

Председник у посети Школском центру "Никола Тесла"

Ученици средње стручне школе „Никола Тесла“ у Вршцу поклонили су данас сат направљен 3Д штампачем председнику Александру Вучићу, током његове посете тој образовној установи.

{besps}2019_predsednik{/besps}

Опширније...

Државни семинар Друштва математичара Србије за наставу математике и рачунарства

Традиционални зимски Државни семинар Друштва математичара Србије намењен наставницима математике и информатике у основним и средњим школама одржан је у суботу 09. и недељу 10. фебруара 2019. године на Економском факултету у Београду. Семинар је акредитован код Завода за унапређивање образовања и васпитања под каталошким бројем 345, a сви учесници семинара добили су Уверење о савладаном програму обуке (16 бодова).

Предавања су и ове школске године одржала два наставника наше школе, Светлана и Велимир Радловачки. Велимир Радловачки одржао је једночасовно предавање у недељу 10.02.2019. од 11 до 12 часова на тему „Безбедност савремених веб ресурса“. Истог дана Светлана Радловачки одржала је предавање о једноставној изради мобилних апликација помоћу MIT App Invetor-а.

{besps}2019_dms{/besps}

Опширније...

31. јануар - Национални дан борбе против дуванског дима

Према статистичким подацима из 2017.године Србија је на првом месту по броју попушених цигарета у Европи. Поражавајућа је бројка да се у нашој земљи дневно попуши 73 милиона цигарета. Сваки трећи мушкарац и свака четврта жена у Србији су пушачи. Сваки седми пушач је адолесцент.

Дувански дим садржи више од 4000 штетних супстанци по здравље човека, од тога чак 50 супстанци има канцерогени ефекат. Неке од штетних материја које се налазе у цигаретама су: никотин, катран, угљен моноксид, амонијак,арсен, полонијум, формалдехид и многе друге. Никотин је дрога која за само седам секунди стиже до мозга и изазива зависност. Пушачи се срећу са великим бројем обољења, као што су:плућне болести, рак великог броја органа, аутоимуне болести, стерилитет, болести зуба, старење коже, психичку напетост и многе друге болести.

Дувански дим штети и непушачима јер се штетне материје сагоревањем цигарета ослобађају у ваздух. Пасивни пушачи оболевају од истих болести као и активни.

Дувански дим штети и природи. Да би се осушио један хектар дувана потребно је да се посече један хектар шума. Тако се, на жалост, уништавају огромне површине шума.

Од последица дуванског дима у Србији умире 16000 људи годишње!

Добро дошли!

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme

 

Interreg-IPA Logo

 

Cisco Networking Academy

Visual Paradigm

vplogo

Oracle Academy

ECDL

MikroTik Academy

 

 

__________________

Корисни сајтови

Мултимедија

Подели!