Школско такмичење "Пословни изазов"

pi1

 

Поводом Школске славе „Свети Сава" наша школа је у сарадњи са организацијом „Достигнућа младих" по први пут организовала такмичење „Пословни изазов".

 Неколико дана пре такмичења ученици су имали прилику да чују искуства Стевана Петрова, Александра Стефанова и Младена Вучковића који су прошле године постигли запажене резултате на регионалном и републичком такмичењу као и на „Пословном изазову западног Балкана".


Такмичари су имали задатак да осмисле производ или услугу који би унапредили радне и/или животне услове у нашој школи и другим школама са сличним условима.

За решавање задатка су имали 2 сата и 30 минута. У том времену је требало да осмисле бизнис идеју као одговор на постављени изазов, попуне бизнис план и направе ППТ презентацију.


Након тога сваки тим је имао три минута да изнесе своју идеју и још један минут да одговори на питања жирија.
Оцењивали су се: квалитет бизнис плана, иновативност/креативност идеје, квалитет презентације, тимски дух и сарадња чланова тима.

Жири у саставу: Дарко Радичанин - извршни директор организације "Достигнућа младих", Андрија Данаилов - референт за мониторинг и евалуацију организације "Достигнућа младих" и Давид Стакић - наставник машинске групе предмета у Школском центру "Никола Тесла" имао је тежак задатак да изабере најбоље од 26 ученика електротехничке, машинске и економске струке подељених у 9 тимова.

Победници такмичења су:


1. место: Младен Вучковић, Јасна Сламарски, Немања Јузбашић (пословна идеја: Компанија за производњу и дистрибуцију здраве хране у школама.

2. место: Никола Вукојевић, Зорана Грујин (пословна идеја: Компанија за производњу и дистрибуцију "Паметних униформи" које би помогле да се смањи број неоправданих изостанака из школе)


Оба тима су се пласирала на регионални "Пословни изазов" који ће се одржати 20. фебруара у Новом Саду.

Организатори такмичења су били: професори Светлана Његомир, Милан Његомир, Мирјана Анкић и Јулија Секулић, а професор Зоран Милојковић је читав догађај забележио на фотографијама и филму. Ученик Александар Стефанов је као „бизнис волонтер" је помагао такмичарима својим знањем и искуством.

Фотографије можете погледати у галерији

 

Добро дошли!

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme

 

Interreg-IPA Logo

 

Cisco Networking Academy

Visual Paradigm

vplogo

Oracle Academy

ECDL

MikroTik Academy

 

 

__________________

Корисни сајтови

Мултимедија

Подели!