Учење немачког уз чоколаду

cokoladaУченици трећег разреда који уче немачки језик учествовали су у интересантном пројекту о чоколади. Мотив за реализацију оваквог пројекта била је необична лекција „Ist Schokolade ein Gemüse?“. Током три недеље ученици су се бавили истраживачким радом, снимањем филмова, интервјуисањем и наравно - превођењем.

Подељени у групе ученици су посетили вршачку фабрику „Swisslion“, снимили филм о процесу производње чоколаде, разговарали са нутриционистом, неуропсихијатром, зубаром о утицају чоколаде на здравље, направили презентације на немачком језику о историјату, саставу, врстама чоколаде и начину чувања, правили и играли игрице везане за здраву исхрану, ручно направили чоколаду, којом су се и послужили на завршном часу.

Пројекат су организовали наставници Олга Величковски – Павков, Светлана и Велимир Радловачки, а о квалитету ових часова сведочи чињеница да је пројакат ушао у најужи избор за награду конкурса „Креативна школа“.

Похваљујемо све учеснике чоколадног пројекта за изузетно ангажовање, а посебно се захваљујемо господину Драшковић Драгану, др Рајни Душанов, др Драгици Станојловић, др Роси Савић на сарадњи и пруженим информацијама.

Приказ пројекта:

 

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme

 

Interreg-IPA Logo

 

Cisco Networking Academy

MikroTik Academy

 

 

Visual Paradigm

vplogo

Oracle Academy

ECDL

__________________

Фејсбук

Мултимедија

Корисни сајтови

Подели!