Национално такмичење најбољих ученичких компанија

bg16Током рада у ученичкој компанији „ЕТК“ ученици електротехничких смерова имали су прилику да стекну основна знања о предузетништву и тржишној економији, науче како да воде своју компаније од отварања до затварања, напишу бизнис план и представе своју компанију јавности. Иако први пут учествујемо на оваквом такмичењу успели смо да остваримо пласман међу двадесет најбољих и представимо наше забавно-образовне играчке.

Током три дана, од 29-31. маја 2013. године, ученици су имали различите активности: тест опште културе, припрему штандова, јавне разговоре са комисијом (на српском и енглеском језику), индивидуалне интервјуе чланова жирија са ученичким компанијама, јавно представљање својих компанија посетиоцима Делта-ситија и могућност да продају своје производе, сценско представљање компанија и наравно журку. На овогодишњем такмичењу учествовали су ученици из Ариља, Кикинде, Футога, Ниша, Новог Пазара, Куршумлије, Ивањице, Новог Бечеја, Бачке Тополе, Руме, Трстеника, Власотинца и Вршца. Компанију „ЕТК“ су представљали ученици Милош Ивковић, Александар Стефанов, Андреј Коста, Стеван Петров, Дарио Матицки и ментор Светлана Његомир.

Да се компанија престави у што лепшем светлу помогао је Јован Јовановић припремивши пано за ЕТК. Током дешавања у Делта-ситију ученици Урош Мрђа, Зорана Грујин и Лазар Душановић као и наставници Милан Његомир и Мирјана Анкић били су од веома велике помоћи. Компанија „Петрако“ и њихов производ кесица за културно грицкање семенки је победник овогодишњег националног такмичења. Они ће у јулу представљати Србију у Лондону. Пожелимо им све најбоље и нека на најбољи начин представе себе и нашу земљу.

Погледајте галерију фотографија са овогодишњег националног такмичења најбољих ученичких компанија!

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme

 

Interreg-IPA Logo

 

Cisco Networking Academy

MikroTik Academy

 

 

Visual Paradigm

vplogo

Oracle Academy

ECDL

__________________

Фејсбук

Мултимедија

Корисни сајтови

Подели!