Конференција Настава програмирања у средњој школи

У петак 25.08.2017. године у Медицинској школи на Звездари и Научно-технолошком парку Београд, Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са фондацијом Петља организовало је конференцију “Настава програмирања у средњој школи” у циљу унапређивања наставе програмирања и боље припремљености ученика за наставак школовања у области информационо-комуникационих технологија. Водитељ конференција била је Снежана Марковић, саветник за ИКТ у МПНТР, а предавачи чланови ауторског тима фондације Петља, експерти из области програмирања запослени у просвети и индустрији.

21055943 1823796017931853 2667812123217818381 o

Поред предавања у преподневном термину која су имала за циљ да се присутни наставници Рачунарства и информатике упознају са материјалима за учење програмирања који су слободно доступни на порталу Петља.орг, као и начином на који ти материјали могу да се користе у настави Рачунарства и информатике у гимназијама, у поподневним терминима наставници Јелена Стојановић и Јован Милетић из београдске средње школе “Политехника”, Светлана Радловачки из Школског центра “Никола Тесла” из Вршца и Миљана Здравковић из XIII београдске гимназије одржали су предавања са циљем размене идеја и примера добре праксе за повећавање мотивације ученика за програмирање у области информационо-комуникационих технологија.

 Учесници конференције добиће потврду о присуству једнодневној конференцији у складу са Правилником о сталном стручном усавршавању наставника, васпитача и стручних сарадника који ће бити дистрибуирани путем школских управа.

 

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme

 

Interreg-IPA Logo

 

Cisco Networking Academy

MikroTik Academy

 

 

Visual Paradigm

vplogo

Oracle Academy

ECDL

__________________

Фејсбук

Мултимедија

Корисни сајтови

Подели!