ECDL Foundation Forum Budapest 2016

Од 25. до 27. маја 2016. године у Будимпешти одржан је међународни форум ECDL фондације, на коме је учествовало преко 140 делегата, чланова националних инфроматичких асоцијација и националних чланица ECDL фондација из преко 40 земаља света. Србију су престављали Ђорђе Дукић – председник Јединственог информатичког савеза (ЈИСА – Union of ICT societies Serbia), Дубравка Дукић – члан борда директора ЈИСА, Младен Јовановић – наставник информатике и рачунарства у основној школи „Мирослав Антић“ из Ниша и моја маленкост, Велимир Радловачки, професор рачунарске групе предмета у Школском центру „Никола Тесла“ у Вршцу.

У радној тродневој атмосфери учесници скупа имали су прилике да виде  и чују којим се правцем креће развој информатичке и дигиталне писмености грађана ЕУ али и целог света. Акценат је стављен на образовање младих, безбедност и постизање дигиталне писмености становништва.

Наши представници су искористили прилику да размене и упореде искуства са колегама из информатичких асоцијација широм света, са посебним освртом на тренутну ситуацију у образовним системима. Договорен је сарадња са представницима ECDL асоцијација из окружења, Румуније, Бугарске, Словеније, Хрватске и Аустрије,  док је са колегама из Турске планирана сарадња на нивоу размена информација о примени ECDL стандарда у образовању, информатичкој едукацији ученика основних и средњих школа, могућој узајамној посети и поређењу конкретних постигнћа информатичке писмености ученика базираних на ECDL стандардима.

Професори информатике из Србије право учешћа на овом међународном скупу, подржаног од  CEPIS-а (Council of Europian Professional Informatics Societies) као оснивача ECDL фондације, стекли су као добитници награде за најбоље наставнике информатике Дискоболос за 2015. годину..

Извор: Teaching CS & ICT

Добро дошли!

Школски центар Никола Тесла

Радно време школе за време летњег распуста: од 9:00 до 11:00

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme

 

Interreg-IPA Logo

 

Cisco Networking Academy

Visual Paradigm

vplogo

Oracle Academy

ECDL

MikroTik Academy

 

 

__________________

Корисни сајтови

Мултимедија

Подели!