„Теслине муње 3“

 Да ли сијалица може да светли без кабла?

 Колико времена треба магнету да прође кроз цев дугачку један метар?

 Како свирају кромпири?

 Колико сте заљубљени?

 Какви су вам живци и рефлекси?

 

На све ово али и на много других како, колико и зашто могли сте добити одговор ако сте 16. маја посетили  изложбу интерактивних експеримената и ученичких радова „Теслине муње 3“ која је организована у нашој школи у оквиру Ноћи музеја.

За разлику од ранијих изложби када су сва дешавања била у школском ходнику и учионицама ове године је изложбени простор електро-актива био у реновираном школском подруму. Организаторима изложебе професорима електротехничке групе предмета Светлани Његомир, Мирјани Анкић,  Ненаду Цветковићу и Милану Његомиру који су организовали и претходне две изложбе придружила се и професорица Светлана Радловачки са ученицима члановима АРДУИНО секције. Као и у другим сличним манифестацијама, сигуран ослонац и помоћ у раду су били учениц, будући електротехничари аутоматике, рачунара, електронике и процесног управљања.

Актив наставника машинске групе предмета је као и до сад отворио CNC кабинет и у њему показао занимљивости из света машинства. Организатори овог дела изложбе су били професори Радован Атанацков, Игор Ничевски, Марко Соколовић, Мирослов Лепир и Роберт Живанов.

Професор Зоран Милојковић  је, као и на изложбама пре ове, својим фотоапаратом бележио шта се дешавало не само током Ноћи музеја него и током припрема сређивања простора.  

Доказ да грађани Вршца воле науку и технику и да се добар глас далеко чује је више од хиљаду посетилаца. Посебно задовољство нам причињава чињеница да посетиоци ранијих изложби, очекујући да виде нешто ново и занимљиво, долазе поново и доводе своје пријатеље. Коментари су и овог пута били изузетно охрабрујући. Једине замерке су да треба чешће организовати овакве изложбе и да прилазни пут у школском дворишту треба поправити.

Слике су на
https://onedrive.live.com/?authkey=!ANv9CHSTjYXhcWY&id=FF4271DBC2B6351A!703&cid=FF4271DBC2B6351A

Добро дошли!

Школски центар Никола Тесла

Радно време школе за време летњег распуста: од 9:00 до 11:00

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme

 

Interreg-IPA Logo

 

Cisco Networking Academy

Visual Paradigm

vplogo

Oracle Academy

ECDL

MikroTik Academy

 

 

__________________

Корисни сајтови

Мултимедија

Подели!