Ноћ музеја 2014

"И опет Теслине муње у Вршцу"

noc muzeja1Школски центар се по други пут укључио својим активностима у реализацију манифестације „Ноћ музеја". Заједничко име свих активности било je „И опет Теслине муње у Вршцу". Планирано је да активности одржимо 17. маја 2014. године у фискултурној сали. Поплаве које су захватиле нашу земљу довеле су до званичног отказивања ове манифестације. Уместо „Ноћи музеја" у сали је одржана „Ноћ солидарности". У сарадњи са Црвеним крстом прикупљана је хуманитарна помоћ за поплављене. Хумани људи који су донели помоћ имали су прилику да виде поставку изложбе.

Опширније...

Аутоматичари осми у Србији!

automaticari11У Београду је од 25. до 27.маја у организацији Достигнућа младих одржано национално такмичење најбољих ученичких компанија Србије на коме је учествовало двадесет ученичких компанија из Ариља, Београд, Вршца, Кикинда, Краљево, Крушевац, Куршумлија, Ниш, Нови Бечеј, Нови Пазар, Пирот иТрстеника које су биле најбоље на регионалним сајмовима одржаним у фебруару и марту у Нишу, Новом Пазару и Новом Саду.

Опширније...

Математичка радионица у нашој школи

radvrsac11У оквиру пројекта „Одржавање изузетности у математичком образовању" у четвртак, 08. маја 2014. године, у нашој школи је организована радионица. Радионицу је организовао тим Техничког факултета „Михајло Пупин" у Зрењанину, у саставу: Дrагана Глушац, Далибор Добриловић, Жељко Стојанов, Дијана Каруовић, Јелена Стојанов, Биљана Гошевски и Тамара Шашић.

Опширније...

Извештај са републичких такмичења - економија

РЕПУБЛИЧКА ТАКМИЧЕЊА ИЗ ПОДРУЧЈА РАДА ЕКОНОМИЈА

Школска 2013/2014. година

  1. Основи економије, одражано у Нишу, ученик Баљак Братислав је освојио 9. место
  2. Пословна економија, одржано у Шапцу, ученица Ашталкоски Ања је освојила 28. место
  3. Пословна информатика, одржано у Суботици, ученик Руга Александар освојио је 28. место
  4. Рачуноводство, одржано у Крушевцу, ученица Попов Теодора освојила је 4. место
  5. Статистика, одржано у Београду, ученица Катона Кристина је освојила 24. место
  6. Математика, одржано у Параћину:

-          I разред, ученица Чубрило Јована је освојила 23. место

-          II разред, ученица Пејовић Милица је освојила 27.место

-          III разред, ученик Сламарски Јасна је освојила 10. место

-          IV разред, ученица Сантрач Ивана је освојила 18. место

       Екипно је освојено 22. место

Аутоматичари на такмичењу компанија

У тржном центру БИГ у Новом Саду је 15.априла 2014.године у организацији Достигнућа младих одржано регионаa1лно такмичење ученичких компанија на коме је своје производе и услуге представила 21 ученичка компанија из средњих школа са територије Војводине и Београда.

 

Опширније...

Достигнућа младих - обука за наставнике

dm1Oрганизација Достигнућа младих у Србији била је гост у нашој школи у оквиру програма „Дечија економија". Од 7. до 9.2.2014. године одржан је тренинг чији је циљ био да заинтересује професоре за предузетништво и упути их у кораке који воде од идеје до реализације користећи Junior Achievement методологију.

Професори наше школе прошли су кроз програме Ученичка компанија, Бизнис етика, Социјално предузетништво, Титан и Банке у акцији. Након низа активности одржан је мини Пословни изазов уз сајам пословних идеја, а трочлани жири одлучио је о победнику. У оквиру тренинга пажња је посвећена и пословној етици и решавању проблема у савременом пословању предузећа.

Опширније...

Школско такмичење "Пословни изазов"

pi1

 

Поводом Школске славе „Свети Сава" наша школа је у сарадњи са организацијом „Достигнућа младих" по први пут организовала такмичење „Пословни изазов".

Опширније...

Пословне финансије за углед

pf1Дана 30. јануара 2014. године у Школском центру „Никола Тесла" одржан је угледни час из предмета Пословне финансије. Наставна област угледног часа била је „Финансијско пословање предузећа у унутрашњем и међународном платном промету" са наставном јединицом: Понављање градива. Час је одржала професорка Јулија Секулић у економском одељењу IV5. У сврху понављања градива коришћена је метода активне наставе – КВИЗ.

Опширније...

Светосавскo такмичењe

Поводом прославе Светог Саве, школске славе, актив професора физичког васпитања организовао је спортска такмичења.

Опширније...

Одржавање изузетности у математичком образовању

Технички факултет „Михајло Пупин“ у Зрењанину је у сарадњи са Универзитетом „WestUniversity“ у Темишвару покренуо пројекат под називом „Sustainig Excellence in Mathematical Education“, односно „Одржавање изузетности у математичком образовању“.Пројекат финансира Европска Унија у оквиру „IPA“ фонда за прекограничну сарадњу. Циљ пројекта је популаризација математике, самосталног учења и учења на даљину. Циљна група су ученици средњих школа.

Опширније...

Божић на три језика - угледни час

bozic20. децембра 2013. у Школском центру "Никола Тесла" одржан је угледни час на тему "Weinachten-Noel-Christmas".

Постављена је корелација између три различита језика - немачког, француског и енглеског језика у оквиру предмета страни језик. Час је одржан у кабинету опште намене 25 где су донета наставна средства: видео бим, заставице, украси, колачи и други реквизити потребни за прославу Божића.

Опширније...

Инвент пехар младим проналазачима

sl1Савез проналазача Србије у оквиру пројекта „Млади на Теслином путу", ове године је обележио Светски дан науке посетом Музеја науке и технике у Београду. Од 240 средњих школа из Србије одабрано је седам школа да у оквиру пројекта посете Музеј, а једна од тих школа била је Школски центар „Никола Тесла", Вршац.

Опширније...

Национално такмичење најбољих ученичких компанија

bg16Током рада у ученичкој компанији „ЕТК“ ученици електротехничких смерова имали су прилику да стекну основна знања о предузетништву и тржишној економији, науче како да воде своју компаније од отварања до затварања, напишу бизнис план и представе своју компанију јавности. Иако први пут учествујемо на оваквом такмичењу успели смо да остваримо пласман међу двадесет најбољих и представимо наше забавно-образовне играчке.

Опширније...

ФИЛМић 2013 –Асертивност

img 0094-filmic2013Завршна свечаност такмичења ФИЛМић 2013 одржана је у основној школи "Петефи Шандор" у Новом Саду, у суботу 25. маја 2013. године. Пре уручења награда извршена је провера аутентичности радова. Аутори филмова су имали прилику да објасне и одбране одлуке донете током рада на филму. Након испитивања поучним и добронамерним коментарима комисија је помогла ауторима да увиде добре и мање добре стране својих радова.

Опширније...

Теслине муње у Вршцу

img 0594Са циљем да промовишу електротехнику наставници Милан Његомир, Мирјана Анкић, Светлана Његомир и Ненад Цветковић одлучили су да се придруже манифестацији „Ноћ музеја". Организатори ове манифестације су радо прихватилипредлог и уврстили „Телине муње у Вршцу" у званични програм.

Опширније...

Interreg-IPA Cross-border Cooperation Programme

 

Interreg-IPA Logo

 

Cisco Networking Academy

MikroTik Academy

 

 

Visual Paradigm

vplogo

Oracle Academy

ECDL

__________________

Фејсбук

Мултимедија

Корисни сајтови

Подели!